Ingredienser

1 tsk karry
1-2 tsk garam masala
1 tsk spidskommen
1 tsk stødt koriander
1 spsk olivenolie eller kokosolie
1 rødløg
3 fed hvidløg
1 tsk stødt ingefær (eller frisk fintrevet)
1/2 tsk stødt gurkemeje (eller frisk fintrevet)
1 dl røde linser
2-3 dl grøntsagsboullion
1 ds kokosmælk
1 ds hakkede eller flåede tomater
1 blomkål, skåret i buketter
lidt saft og friskrevet citronskal fra en økologisk citron
Flagesalt og friskkværnet peber
2 dl. yoghurt
Babyspinat
Mynte yoghurt/raita
1 bundt mynte
1 1/2 dl græsk yoghurt (drænet yoghurt)

Forslag til tilbehør

rodfrugtechips
kikærtesalat
ris

Fremgangsmåde

Varm krydderierne igennem på en tør pande ved høj varme under omrøring, til de begynder at dufte dejligt.

Skru ned til middelvarme, tilsæt olie, løg og hvidløg og sauter det ved middelvarme til løgene er klare og bløde.

Tilsæt røde linser, grøntsagsbouillion, hakkede tomater, kokosmælk. Rør godt rundt og lad det simre under låg i 20 minutter.

Tilsæt blomkål og lad blomkålen simre med i 10 minutter.
Smag til med salt, peber, citronskal og saft, samt yoghurt efter smag og behag.

Vend tilsidst frisk spinat i retten inden den serveres med raita-myntedressing, ris, salat og evt med rodfrugtchipstopping.

Kilde: www.valdemarsro.dk

error

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.