En vegansk kage betyder at den ikke indeholder nogen former for produkter fra dyr og man kan derfor nyde et lækkert stykke kage med god samvittighed overfor både dyr og miljø.

Det skal du bruge (til en bradepande)

  • 4 dl mel
  • 1 dl havregryn
  • 200 g mørk muscovadosukker eller brun farin
  • 2 tsk bagepulver
  • 1 tsk natron
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1 tsk salt
  • 4 tsk kanel
  • 1 tsk kardemomme
  • 150 g hasselnød
  • 1 dl sojamælk
  • 1⁄2 dl olie
  • 5 gulerødder
  • 3 spsk æblemos
  • 1 dl appelsinjuice

Citronglasur

  • flormelis
  • saft og revet skal fra 1 økologisk citron
  • vand

Sådan gør du

Hak hasselnødderne groft og bland sammen med resten af de tørre ingredienser i en skål.
Skræl og riv gulerødderne og hæld i en anden skål sammen med resten af ingredienserne. Bland godt.
Den tørre blanding hældes ned i skålen og der røres godt rundt.
Hæld blandingen i en smurt springform eller bradepande alt efter om der ønskes en høj eller flad kage. Formene kan smøres med rapsolie eller plantemargarine.
Bag kagen i ovnen ved 180°C i 30 min(bradepande) eller 45 min (springform).

Når kagen er afkølet laves en glasur af flormelis og citron.
Pres saften fra en hel citron ned i en skål og riv skallen.
Tilsæt flormelis indtil det bliver til en tyk masse.
Hæld nu vand og flormelis i indtil der er nok blanding til at dække kagen.

Kildehenvisning: www.webopskrifter.dk

 

vegansk gulerodskage

error

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.