Hjemmelavet rødkål er perfekt til julemiddagen eller som tilbehør til frokosten

prik over i’et og kan med fordel laves flere dage før – så spring ud i det

Rødkål er især populært som tilbehør til den langtidsstegte and, de brune kartofler og den brune sovs. Rødkål kan laves på flere forskellige måder, og nogle foretrækker den mere krydret end andre. Nogle undlader helt den varme rødkål, og laver en kold fintsnittet rødkål tilsat æbler og mandler. Denne opskrift her er på den traditionelle varme rødkål med et tvist af tranebær.

You’ll need (serves 6-8 portions)

  • ¾ kg snittet rødkål
  • Andefedt eller smør
  • 100 g soltørrede tranebær
  • 1-2 dl konc. tranebærsaft og evt. lidt rødvinseddike
  • Salt, peber

How to

Smelt fedtstoffet i en sauterepande eller wok og steg rødkålen ved middel varme i 2-3 min.

Tilsæt tranebær og -saft og kog i 4-5 min., til væden er fordampet og kålen stadig har lidt bid.

Smag til med rødvins-eddike, salt og peber.

Hvis du vil have en godt mør, mere traditionel rødkål, tilsættes ekstra vand, og kålen simrer for svag varme under låg i ca. 45 min.

roedkaal

error

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.