Ingredienser (18 stk)

100 gr olie (fx. solsikkeolie)
2,5 dl vand
2,5 dl mandelmælk
25 gr gær
2 æg
2 tsk salt
2 spsk sukker
1 spsk flydende kardemomme
ca. 1 kg hvedemel

Fremgangsmåde

Lun vand, olie og mælk. Rør sukker, salt, kardemomme og gæren heri. Pisk æggene i massen. Ælt melet i og dejen æltes godt igennem og hæver tildækket 1 time. Slå dejen ned og form den til 18 boller, der stilles med ca 2 cm’s mellemrum på en bageplade.

Sæt et ildfast fad i bunden af ovnen (ovnen skal være slukket) og hæld kogende vand i. Sæt herefter pladen med hvederne i ovnen og lad dem hæve i dampen fra vandet i ca. 30 minutter. Når hvederne er hævet til dobbelt størrelse og er vokset sammen, tages de og bradepanden med vand ud af ovnen og ovnen varmes op til 200 grader.

Hvederne sættes tilbage i ovnen (uden bradepande med vand denne gang) og bager ca 15-20 minutter, til de er lysebrune og gennembagte. Ved servering halveres hvederne og ristes gyldne og let sprøde på brødristeren eller i ovnen. Velbekommen! 🙂

 

Skriv et svar