2 dl sukker 1 dl vand 200 gr mandler Kom mandler, sukker og vand i en pande og varm op ved kraftig varme og under omrøring – sukkeret bliverLæs mere her

Ingredienser 40 (eller flere) klaser hyldebær  – Vælg hyldebær der er modne men ikke overmodne 2-3 sure æbler en lille strimmel skræl fra en økocitron vand sukker (500-800 g) saften afLæs mere her

  Ingredienser (4 personer) 2 fed hvidløg 2 peperoncini 10 cherrytomater salt 400-500 g friske tagliolini ca. ½ dl olivenolie 250 g havbars-filet i mellemstore stykker 2 glas hvidvin SvitsLæs mere her

Kruspersille (Petroselinum crispum) og Bredbladet persille(Petroselinum neapolitanum) Andvendelsesområder Krydderi og urtemedicin Persille er en grøn, toårig krydderurt, som er meget udbredt i europæisk, mellemøstlig og amerikansk madlavning og den er enLæs mere her

Grøn mynte er en kraftigvoksende opret mynte med lange spidse blade og stive til tider rødlige stængler. Den blomstrer i august-september med lyslilla blomsteraks. Højde ca. 60 cm. Den harLæs mere her

En af de mest populære krydderurter til køkkenbrug er uden tvivl basilikum. Den er en populær krydderurt i Middelhavslandene, i Afrika, det fjerne Østen og Mexico, hvor basilikum findes vildtvoksendeLæs mere her

  Rosmarin er en stedsegrøn halvbusk, der vokser vildt i flere middelhavslande, hvor den foretrækker tørre skråninger ved havet. Rosmarin kommer af det græske ord ros, der betyder »dug« ogLæs mere her

Citron-Melisse (eller Citronmelisse, Melissa officinalis), også kendt under navnet Hjertensfryd, er en flerårig buskagtig citronduftende plante med små hvide blomster, som tilhører Læbeblomst-familien. Citronmelisse, der er vildtvoksende i regionen omkring Middelhavet og i det vestlige AsienLæs mere her

  Timian er en af de ældste krydderurter, vi kender til, og den omtales af de gamle sumerere år 5.000 f. Kr. Timian vokser vildt i hele Sydeuropa, hvor manLæs mere her