Dette er frikadellerne til alle der gerne vil overbevise eller overbevises om, at linsefrikadeller ER lækre. Det er den mest læste opskrift på min blog med noget der nærmer sig 100.000 views. Se også min opskrift på super nemme frikadeller med base af kikærtemel, hvis du er vild med veganske frikadeller der fungerer (læs: ikke falder fra hinanden, for, hvem har ærligt talt hverken tid eller nerver til det?). Det er en noget nyere og mere ukendt opskrift, som jeg ofte laver flere gange om ugen. Så, er du fan er mine Labre linse-lunser skal du  tage at give dem et forsøg.

Ingredienser

(til ca. 10-12 store deller)

2 dl røde splitlinser

1 dl græskarkerner

1 dl. havregryn

1 dl hvedemel*

1 dl vand

2 finthakkede løg

1 -2 tsk. salt

3 tsk. karry

3 tsk. paprika

1 knivspids røget paprika

1 tsk. garam masala

2 spsk. citronsaft

1-2 fed presset hvidløg

1 tsk. løgpulver

1 lille spsk. sojasauce

Godt med peber!

* For en glutenfri version kan kikærtemel med fordel anvendes i stedet.

Fremgangsmåde

Kog linserne ved svag varme i 3 dl vand med 1 tsk salt i 7-8 min. Der må gerne være lidt bid i dem. Hæld evt. overskydende vand fra og kom dem i en skål. Blend (eller hak) græskarkernerne og tilsæt disse. Tilsæt alle de øvrige ingredienser, og lad linsefarsen hvile 5-10 min inden de steges til små lækre dunse-lunser på en varm pande (de skal kun vendes én gang og er nemme at stege) eller i bages sprøde i ovnen.Gode med f.eks en kartoffelsalat til, i pitabrød, i ruller eller som pålæg dagen efter!

Kilde: Månebarnet.dk

error

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.