Man kan sagtens købe havremælk og andre plantemælk i diverse dagligvarebutikker, men hvorfor ikke lave den selv? Alt du skal bruge er havregryn, vand, en blender og et osteklæde eller lignende – nå ja, og så måske nogle smagsgivere, hvis man er til det. Udover at det er super nemt og billigt, at lave sin egen havremælk, har det også den fordel, at man selv kan justere smag og konsistens, alt efter hvad mælken skal bruges til.

INGREDIENSER

Opskrift til 1 liter mælk

  • 100-150 g havregryn (jo flere havregryn, jo mere cremet mælk, og jo bedre til kaffen)
  • 1 liter koldt vand
  • Redskaber: En blender, en si og et osteklæde eller rent viskestykke
  • Tilsæt evt. 1 tsk vaniljesukker og 3 spsk hjemmelavet mælkebøttesirup (eller agavesirup)
  • eller tilsæt evt. 1 spsk koldpresset rapsolie og 1 knivspids salt

FREMGANGSMÅDE

  1. Stil vand og havregryn i blød, fra en time til natten over
  2. Blend vand og havregryn god igennem
  3. Læg en si over en skål og dæk sien med et osteklæde eller et rent viskestykke.
  4. Hæld den blendede havremælk igennem lidt efter lidt og vrid det sidste vædde ud af klædet, så der kun er havrepulpen tilbage i klædet og den færdige havremælk i skålen.
  5. Hæld det på en flaske eller en kande, gerne en der kan lukke tæt.
  • Husk at ryste havremælken igennem inden brug hver gang.
  • Brug din havremælk på din morgenmad, f.eks. havregryn, branflakes, müsli eller granola – kan også bruges i kaffe eller smoothies.
  • Holdbarheden er ca. 3-4 dage på køl.
  • Tip:Ønsker du en sødere havremælk er det lækkert at søde med lidt agave- eller ahornsirup og tilsætte vanilje.

Læs mere om hvorfor havremælk er god for kroppen, på Bedre Livsstil.

error

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.