Det skal du bruge

300 g smør, blødgjort
olivenolie
2 skalotteløg, skrællet og finthakket
2 fed hvidløg, pillet og finthakket
400 g højere velfærd kyllingelever, afpudset
et par kviste frisk salvie, afstilket
1 lille vinglas cognac
havsalt
friskkværnet sort peber
1 knivspids jorden muskatblomme
1 brød fransk eller ciabatta brød
1 punnet salat karse

Sådan gør du

Kyllingelever er ofte glemt i disse dage , hvilket er en skam, da de er billige som chips og har den mest fantastiske smag. At bruge dem i en paté gør virkelig mest muligt ud af deres vidunderlige smag , og dine venner vil være så imponerede over at du har lavet den.

Jeg kan lide at servere denne ret placeret midt på  ​​bordet med en ordentlig bunke af små toasts og så bare lade gæsterne tage for sig.

Forvarm ovnen til 110 ºC . Læg halvdelen af ​​smørret i et ovnfast fad eller gryde gryde og sæt det ind i ovnen til en langsom smeltning af smørret, indtil det er adskilt – det vil tage omkring 10 minutter. Si den gule afklaret smør i en separat skål og afsat til afkøling. Kassér den resterende mælkeagtige farvet smør.

Varm lidt olivenolie på en pande . Langsomt steg skalotteløg og hvidløg i 10 minutter , indtil de er bløde og møre , og sæt derefter på en tallerken. Tør panden ren med noget køkkenrulle , skrue op for varmen og derefter smides leveren i og det meste af salvien. Steg lever i et par minutter på hver side , indtil let farvet , men stadig lidt pink i midten – hvis du oversteger dem vil de miste deres bløde tekstur og bliver kornet.

Hæld cognac over. Lad det simre i et minut eller deromkring , og tag derefter leveren af varmen og hæld den i en foodprocessor sammen med stegt skalotteløg og hvidløg . Kør indtil du har en glat puré . Tilsæt resten af det bløde smør og fortsætte med at blende. Massen krydres godt og tilsættes muskatblomme . Hæld blandingen i en skål .

Drys de resterende salvieblade over patén og hæld derefter den afklarede smør på åtoppen. Lad patén sætte sig i køleskabet i 1 time. Den vil smage skønt lige med det samme men den vil være endnu bedre hvis du lader den stå og udvikle smagen i et par dage. Hvis smørforseglingen ikke brydes, kan den stå i op til to uger.

Kilde: www.jamieoliver.com

kyllingleverpate

error

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.