INGREDIENSER

  • 1 stk. god stor broccoli
  • 2 stk. ansjoser
  • 1 stk. salt-syltet citron
  • 12 stk. små blomme eller cherrytomater
  • 1 stk. skalotteløg
  • 1 stk. håndfulde salte-røgede mandler
  • 100 g mild cremet gedeost eller gedefraiche
  • olivenolie
  • 1 spsk. honning
  • 1 stk. citron

TILBEREDNING

  1. Vask broccoli og dryp det godt af
  2. Dryp med olivenolie og drys med salt og peber
  3. Put i ovnen ved 175 grader i en bradepande med lidt saltet vand i. Broccolien skal stå på hoved og der skal bare være et par cm vand. Ca. 15 min
  4. Imens skæres citron og ansjoser i småstykker og røres op med olivenolie og lidt citronsaft.
  5. Skalotteløg hakkes ultrafint og gedeost eller fraiche stilles frem så det får sturetemperatur
  6. Rist tomaterne meget hårdt på en pande i lidt olie og tilsæt hurtigt en skefuld honning og lad det karamellisere i kort tid. Tomaterne må godt falde lidt sammen, men ikke smatte helt ud.
  7. Server broccolien med ged i bunden pynt med tomater, drys med mandler og skalotte og endeligt dryp med citron-ansjosdressing.

Tak for opskriften til TV2 MAD

error

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.