Ingredienser

  • 4 skalotteløg
  • 1 hvidløgsfed
  • 1 lille blomkålshoved
  • jordnøddeolie
  • 1 lille håndfuld karryblade
  • 2 tsk sennepsfrø
  • ½ tør rød chili
  • 300 g gule flækærter
  • 2 x 400 g dåser af kokosmælk
  • vand

Fremgangsmåde

  1. Hak skalotteløg og hvidløg og skær blomkålshovedet i mindre buketter.
  2. Varm olien i en gryde og hæld næsten alle de hakkede løg ned og lad dem stege til de er bløde (ikke brændte). Tilføj herefter de fleste karryblade, halvdelen af sennepsfrøene og drys knust chili i, og lad det hele stege i ca. 2 minutter.
  3. Tilføj blomkålsbuketterne, flækærter, kokosmælken og fyld herefter en tom dåse med vand, som også tilføjes retten. Smag til og lad retten koge op og skru ned lige efter. Lad retten simre i ca. 40 minutter. Rør nogen gange i retten undervejs. Hvis der forsvinder for meget væske fra retten, tilføjer du blot en smule mere vand.
  4. Steg de resterende løg i olie og giv dem en hård stegning (høj temperatur) og steg indtil de er blevet sprøde. Kom herefter de resterende karryblad og sennepsfrø på panden og steg det hele sammen i endnu et minut.
  5. Server Dhalen med et drys af løg-miksturen.

Kilde: Jamie Oliver

error

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.