INGREDIENSER

  • 1 stk.stort og flot knoldselleri (vasket grundigt for jord med en børste)
  • 4 fedhvidløg
  • olivenolie
  • en klat smør
  • 1 bdt frisk timian
  • 3 stk.æggeblommer
  • 3 dlneutral olie
  • 2 spsk.trøffelolie
  • 1 spsk.sherryeddike
  • 4 stk æg
  • karse

TILBEREDNING

  1. Pak knoldselleri ind i stanniol med rigeligt salt, peber. Hvidløg hakket, timian, et godt stænk olivenolie og en klat smør.
  2. Put i ovnen ved 200 grader i 1 time. Brug en strikkepind til at tjekke om den er bagt færdig. Strikkepinden skal kunne gå rimeligt nemt igennem selleriet.
  3. Pisk æggeblommer seje med salt. Tilsæt eddiken og pisk videre. Tilsæt så neutral olie lidt efter lidt til du har en fin mayo. Smag til med trøffelolie.
  4. Når knoldselleriet er færdigt sættes en gryde vand til at koge over.
  5. Slå forsigtigt æggene ud i hver sin kop, put lidt eddike i vandet og rør rundt med en ske så der kommer en lillel hvivel i midten. Når den akkurat lige er forsvundet så hælder du et æg ned lige der hvor hvivlen var og lad det stå og sætte sig i det varme vand i 5 min. Fisk det op og gentag med næste æg. VIGTIGT: Vandet må ikke koge, men skal være lige under kogepunktet.
  6. Skær knoldselleriet i 2 cm tykke skiver og server med pocheret æg, trøffelmayonaise, karse og evt. græskarkerner.

Kilde: TV2 MAD

error

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.