Dej

  • 1.35 kg hvedemel med ascorbinsyre
  • 0.6 l mælk
  • 75 g gær
  • 150 g æg
  • 20 g salt
  • 75 g sukker
  • 140 g smør, køres i til sidst
  • Dejen æltes og skæres

Fyld

  • 100 g marcipan
  • 100 g appelsinmarmelade
  • 1 æg
  • Nødder/dadler, hvis man synes om det

Metode/Fyld

Ambrosia
Dejen bredes ud på bordet, og appelsin, marcipan og dadler / nødder lægges på dejen og 1 æg. Dejen foldes til en lille pakke, som hakkes til alt er blandet godt, og dejen fordeles til små ikke-regulære boller. Hver bolle skal veje omkring 150 g.  Bages 10 – 12 min på 200°c. Pensles med appelsinsirup efter bagning, og drysses med flormelis.

Appelsiner er lavet på følgende måde
Øko-appelsiner skæres i små tern, puttes i en gryde med koldt vand og bringes i kog. Vandet hældes bort, når det koger for at fjerne den bitre smag, appelsinerne dækkes igen med koldt vand og lige dele sukker samt et par vaniljestænger. Lad dem stå og simre et par timer i siruppen. Siruppen hældes fra til pensling, og appelsinerne opbevares på køl i en bøtte.

Kilde: www.go.tv2.dk

2528242-ambrosiakage2.png

error

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.