…som naturligt skønhedsmiddel

Tandbørstning
Du kan bruge natron som middel til hvidere tænder som et ufarligt alternativ til de skrappe kemiske (og dyre) blegemidler. Put en smule natron på tandbørsten og børst som normalt. Brug ikke natron mere end en gang om ugen, da det ellers kan skade tændernes emalje.

Hårvask
Tilsæt en skefuld natron til shampoen, når du vasker hår, og bland godt. Natron fjerne rester af kalk og stylingprodukter og gør derved dit hår blødere og renere.

I badekarret
Tilsæt en halv kop natron til badevandet, når du går i karbad. Natron neutraliserer kalken i vandet, som ellers kan få din hud til at føles tør.

Håndvask
Fjern snavs og dårlig lugt fra fingrene med natron, f.eks, når du har tilberedt mad med fisk, ost eller andre lugtstærke fødevarer. Gnid hænderne i en blanding af tre dele natron og en del vand. Du kan også tilsætte en teskefuld natron til en almindelig dosis håndsæbe, når du vasker hænder, som en ekstra effektiv lugtfjerner.

Pedicure
Tilsæt to skefulde natron til fodbadet og lad fødderne være i blød i 10-15 minutter. Lav en blød pasta ved at tilsætte en smule vand til en skefuld natron, og brug blandingen til at massere zoner med hård hud under fodsålerne for at blødgøre huden.

Som hemmelig ingrediens I køkkenet

Vask grøntsagerne
Snavs, bakterier og pesticidrester kan fjernes sikkert og effektivt fra frugt og grøntsager ved at vaske dem i vand tilsat et par skefulde natron.

I tomatsovsen
Et italiensk husmodertrick går på at tilsætte en knivspids natron til tomatsovsen, når der tilberedes traditionelle italienske pastaretter. Natron neutraliserer syren i tomaterne og er et alternativ til sukker, der ellers er en fast ingrediens i italiensk tomatsovs.

I bagværk
I Danmark har natron traditionel været brugt bagværk. Tilsætter du sprødhed til småkagedejen, giver det en sprødhed udover at fungere som hævemiddel.

I æggekagen
Prøv at tilsætte en knivspids natron for hver gang, du tilsætter tre æg, i din æggekage. Resultatet bliver en luftigere æggekage. Se opskrift på æggekage med vilde asparges.

 …som ugiftigt og miljøvenligt rengøringsmiddel

Universalmiddel
En natronopløsning kan bruges som et all-round rengøringsmiddel, der opløser fedt, fjerner lugt og samtidig har en let desinficerende effekt. Lav en opløsning af en halv liter vand med et par skefulde natron, som du hælder i en sprayflaske. Kan bruges på alle overflader.

Pletfjerner
Brug natron til at fjerne pletter, mærker og lugt fra te og kaffe i krus og termokander. Sæt krus og kander i blød i en blanding af vand og natron – eller lav en pasta af natron med en smule vand til de særligt genstridige pletter.

Som lugtfjerner
Stil en skål med natron i køleskabet for at neutralisere lugten fra stærkt lugtende fødevarer. Skift skålen efter ca. en måned. Du kan også drysse natron nederst i kattebakken, i vaskemaskinen og affaldspanden for at fjerne uønsket lugt, der kan opstå her.

Til ovnen
Brug natron som alternativ til ovnrens ved at lave en pasta af natron og smule vand, som du smører ud indvendigt i en let opvarmet ovn. Lad det virke et par minutter, og brug derefter en svamp eller klud (gerne af microfiber), til at tørre natron og snavs af med.

På badeværelset
Hvis du gør regelmæssigt rent på badeværelset, behøver du ikke de aggressive kemiske midler. Brug en pasta af natron og vand i stedet for skurecreme og wc-rens.

Tæpperens
Rens dine tæpper og fjern dårlig lugt ved at drysse natron ud på tæppet, og lad det virke et par minutter. Støvsug derefter tæppet som normalt. Denne metode fjerne samtidig dårlig lugt, der kan opstå i selve støvsugeren.

Kilde: www.minmandsitalienskekoekken.wordpress.com

natron-anwendungen-1280px-852px0

error

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.